Fundația Comunitară Țara Făgărașului anunță câștigătorii Galei Societății Civile din Țara Făgărașului, eveniment care s-a desfășurat joia trecută (24 noiembrie) la Cetatea Făgăraș.
La cele 13 categorii anunțate au fost nominalizate prin intermediul unui formular online aproximativ 100 de organizații ale societății civile, grupuri de inițiativă, firme sau persoane fizice care au desfășurat programe de implicare în comunitate în perioada propusă (octombrie 2019 – 30 septembrie 2022), au oferit donații sau sponsorizări (financiare sau materiale), au avut o contribuție remarcabilă în comunitate prin mobilizarea altor oameni, instituții sau resurse, s-au remarcat ca lideri în campanii de atragere de fonduri, voluntariat sau implicare socială sau au desfășurat programe de strângere de fonduri în beneficiul unei organizaţii sau cauze din Țara Făgărașului.
Câștigătorii sunt: Voluntarul Implicat - Alexandru Mihai Renghea – pentru activitățile cantitative și calitative în cadrul asociației ACUM; Tineri de Bine - Organizatorii Central Stage Făgăraș – pentru pentru amenajarea unui traseu complex de ciclocros; Din Pasiune Pentru... Cristina Dudan – pentru crearea unui Centru de instruire în acordarea primului ajutor și alte numeroase proiecte educaționale; Compania Implicată - Demgy Făgăraș – pentru contribuție la proiecte de dezvoltare sănătoasă a familiilor din comunitatea făgărășeană și Regalo Forest – pentru că a susținut în mod constant proiecte ale Fundației Comunitare; Liderul care schimbă lumea - Natalia Corlean – pentru activități de educație non-formală și asistență socială în cadrul Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu”; Echipa Anului - Trupa Thalia – formată din tineri cu vârste cuprinse între 13-16 ani, condusă de Ionuț Sas; Promotor al Artei, Culturii și Tradițiilor în Țara Făgărașului - KraftMade (Marlene și Alex Herberth) – pentru că cercetează, arhivează și transmite tehnici meșteșugărești provenite de la breslele transilvănene; Bunătatea care Schimbă Lumea, categorie la care au câștigat toți cei care au fost nominalizați: Pr. Sergiu Dudan, Dorin Lupe, Кyle Groza, Iulian Șimodi, Andrei Mogâldea, Ovidiu Popa, Elena Daniela Graură; Impact în Comunitate - Asociația Bun venit în Transilvania – pentru proiectele desfășurate pentru copii și tineri din medii defavorizate în Cobor și Lovnic; Incluziune Socială - Fundația REGEN – pentru programul de integrare a refugiaților din Ucraina și alte proiecte de integrare socială; Promotor al Excelenței în Educație - Cristina Dudan – pentru proiectele educaționale recunoscute și replicate la nivel național; Promotor al Mediului Natural - Asociația pentru Turism, Educație și Cultură – Berivoi – pentru amenajarea și omologarea unor trasee montane în zona Berivoi, Dejani, Valea Radului.
„Anul acesta membrii juriului au decis ca Premiul Special să fie oferit Asociației Partida Romilor Pro-Europa pentru diversele proiecte și activități de integrare a tinerilor și adulților de etnie romă, ucraineni, români și maghiari. De asemenea am adus mulțumiri publice reprezentanților Asociației Ștefan Câlția, Asociației Monumentum, Asociației Șona Noastră, Echipei de tineret YouthBank și lui Ștefan Cibian, cel care în urmă cu 10 ani a adus în zona noastră conceptul de Fundație Comunitare, căruia trebuie să îi fim recunoscători pentru toate schimbările produse de societatea civilă în Țara Făgărașului”. - a declarat Cristiana Metea - director executiv Fundația Comunitară Țara Făgărașului.
Galeria foto din cadrul Galei Societății Civile poate fi vizionată aici.
Ediția de anul acesta a Galei este organizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului” - proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014 - 2021. Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape prevăd maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri (centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung; urmează oferirea unor sesiuni gratuite de training pentru beneficiarii proiectului. Detalii despre proiect găsiți și pe site-ul dedicat: https://societateacivilatf.ro/.
Despre Programul Active Citizens Fund Romania
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm să accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Vă stăm la dispoziție cu detalii:
Cristiana Metea: cristiana.metea@fundatiactf.ro
Ioana Hasu - comunicare: ioanahasu@yahoo.com
abonează-te la newsletter
Proiectul este derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Fundația Mihai și Maria Frățilă și Institutul de Cercetare Făgăraș și beneficiază de o finanțare în valoare de 249,864 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro