Am încheiat o etapă importantă a proiectului Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului: seria trainingurilor gratuite oferite de-a lungul acestui an societății civile din regiune. Organizate în două sesiuni, de primăvară și de toamnă, cursurile au acoperit șapte teme alese împreună cu beneficiarii: Guvernanță, Advocacy, Scriere proiecte, Comunicare, Managementul voluntarilor, Monitorizare impact, Fundraising.
Zeci de organizații neguvernamentale din regiune au participat la cele două sesiuni, dedicate atât începătorilor, cât și celor avansați. Trainerii au pus accent pe lucru în echipă și discutarea unor situații, campanii și proiecte locale. La trainingul de Scriere proiecte, de pildă, participanții au primit consultanță și feedback pentru scrierea unui proiect cu care doresc să participe la un call real. Exemple din organizațiile locale au fost analizate și la restul cursurilor.
Iată câteva testimoniale de la cursanții noștri din lunile septembrie - octombrie:
„Sub umbrela Nicoletei, am pus în cuvinte simple lucruri mari despre managementul voluntariatului. Am lămurit multe situații. Două zile la rând, am avut parte de un (par)curs memorabil.” - Camelia Vlad, Asociația Condei cu Scântei.
„Țara Făgărașului nu mustește de culturi organizaționale solide, așa că a fost musai să valorificăm oportunitatea când am văzut că unii dintre cei mai buni traineri din România vin în Făgăraș. Cu fiecare curs în parte, am strâns informație, am primit claritate, am crescut puțin câte puțin. Pentru a aduce mai multă valoare în jur e esențial să învățăm continuu. Așa ne transformăm, așa transformăm comunitatea și implict societatea în care trăim. Singurul lucru care contează A C U M este să învățăm” - George Moldovan, Asociația Copiii Universului Magic (ACUM).
“Aha-ul meu la cursul de Scriere proiecte a fost când am realizat că un proiect nu este doar despre o idee mișto pe care vrei să o transpui în realitate, ci e vorba de strategie, statistici, aplicabilitate și numere. Mă bucur că am avut ocazia de a participa la traininguri.” - Andreea-Betina Gavrilă, Asociația de Binefacere Diakonia.
„Excelent. Interactiv, cu multe informații sau termeni noi, explicate detaliat și, mai ales, exemplificate toate pentru o mai buna înțelegere. Ocazia foarte bună de a învăța din experientele celorlalte asociații și a vedea provocările fiecăruia și perspectivele în care apar sau posibilități de soluționare. Spun fără ezitare nu doar ca am primit toate răspunsurile pe care le așteptam, ci chiar mai mult decât atât. Foarte, foarte util!” - Cristian Telcean, Asociația Montană Carpați Făgăraș
“Trainingul despre voluntari mi-a întărit convingerile că decizia mea de a continua să mă implic în evenimente și să investesc timp în ele și în voluntarii care participă la ele este, a fost și va fi cea mai bună decizie pe care am luat-o, dar și metoda să întorc înapoi în comunitate tot timpul, toată energia și toate resursele care au fost investite în mine în trecut.” - Andrei Munteanu, ACUM.
Vă reamintim că este activ site-ul proiectului, pe care îl puteți consulta la adresa: https://societateacivilatf.ro.
De asemenea, cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la fluxul nostru de știri: AICI
Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 - aprilie 2024.
abonează-te la newsletter
Proiectul este derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Fundația Mihai și Maria Frățilă și Institutul de Cercetare Făgăraș și beneficiază de o finanțare în valoare de 249,864 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro