Am marcat în octombrie un eveniment de relaționare efervescent în cadrul proiectului pentru Dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului. Este vorba despre o Cafenea comunitară/world cafe la care au luat parte peste 35 de persoane: alături de reprezentanții unor organizații neguvernamentale din Țara Făgărașului au fost prezenți liceeni din oraș (voluntari și beneficiari ai programelor Fundației Comunitare) și un grup de studenți din Berlin care au vizitat regiunea.
Am numit experiența schimb cultural și învățare practică pe tema educației pentru natură și a dezvoltării durabile, pornind de la ideea că studenții germani care ne-au vizitat frecventează masterul de "Network Management. Educație pentru dezvoltare durabilă" al Universității Alice-Salomon din Berlin. Locul de întâlnire, @Home in Făgăraș, ne-a oferit și tema dezbaterii: cum poate fi folosit și dezvoltat acest spațiu de co-working pe care îl amenajăm în cadrul proiectului de dezvoltare a capcității ONG-urilor din Țara Făgărașului.
A fost un eveniment de relaționare inedit care, pe de o parte, a pus o cărămidă în plus la activarea rețelei de ONG-uri din zonă, iar pe de altă parte ne-a oferit oportunitatea să creăm noi legături între noi, să facem schimb de idei, contacte și resurse. Am desfășurat o serie de ateliere în tot spațiul @Home: șură, curte și grădină, cu accent pe experiențele senzoriale, apoi am discutat despre cum putem transforma acest ansamblu pentru a deservi cât mai bine nevoile societății civile.
“Este un hub al comunității, de aceea pentru noi este extrem de important să avem
feedback și participare directă a membrilor comunității în această etapă de
proiectare și dezvoltare. A fost foarte valoros să colectăm idei despre rolulul
acestui spațiu de co-working pe termen mediu și lung”, spune Ștefan Cibian, de
la Fundația Mihai și Maria Frățilă, partener al Fundației Comunitare Țara
Făgărașului la acest proiect.
Un alt eveniment de relaționare de acest tip este programat până la finalul anului.
Suntem bucuroși să vă reamintim că este activ site-ul proiectului, pe care îl puteți consulta la adresa: https://societateacivilatf.ro.
De asemenea, cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la fluxul nostru de știri: AICI
Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 - aprilie 2024.
abonează-te la newsletter
Proiectul este derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Fundația Mihai și Maria Frățilă și Institutul de Cercetare Făgăraș și beneficiază de o finanțare în valoare de 249,864 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro